Masz ogromną ochotę na coś słodkiego? Oto prosty przepis na dietetyczne rafaello!

Składniki:

  • pół szklanki kaszy jaglanej
  • szklanka mleka
  • 140g wiórek kokosowych
  • 2,5 łyżki miodu
  • łyżka masła
  • olejek migdałowy

Sposób wykonania:

Kaszę opłukać zimną, potem gorącą wodą. Potem, wlać ją do garnka z mlekiem i gotować na małym ogniu tak długo, póki całe mleko nie wsiąknie w kaszę. W międzyczasie delikatnie podprażamy 100g wiórek, aby wyschły i były lekko pomarańczowe. Kiedy kasza jest gotowa, dodajemy do niej wcześniej podprażone wiórki kokosowe, a potem delikatnie roztopione masło i płynny miód oraz dodajemy kilka kropel olejku migdałowego. Kiedy masa jest dość sklejona, nabieramy jej trochę na dłoń, aby uformować kuleczki, które potem obtocz je w reszcie wiórek, odstaw na talerzyk i schłodź w lodówce.

Smacznego!

Źródło zdjęcia:link