Masz ogromną ochotę na coś słodkiego? Oto prosty przepis na dietetyczne rafaello!
Składniki:
- pół szklanki kaszy jaglanej
- szklanka mleka
- 140g wiórek kokosowych
- 2,5 łyżki miodu
- łyżka masła
- olejek migdałowy
Sposób wykonania:
Kaszę opłukać zimną, potem gorącą wodą. Potem, wlać ją do garnka z mlekiem i gotować na małym ogniu tak długo, póki całe mleko nie wsiąknie w kaszę. W międzyczasie delikatnie podprażamy 100g wiórek, aby wyschły i były lekko pomarańczowe. Kiedy kasza jest gotowa, dodajemy do niej wcześniej podprażone wiórki kokosowe, a potem delikatnie roztopione masło i płynny miód oraz dodajemy kilka kropel olejku migdałowego. Kiedy masa jest dość sklejona, nabieramy jej trochę na dłoń, aby uformować kuleczki, które potem obtocz je w reszcie wiórek, odstaw na talerzyk i schłodź w lodówce.
Smacznego!
Źródło zdjęcia:link